In de winter is je huid steeds droger dan in de zomer. Het vochtgehalte in de lucht is lager, waardoor het water van je huid sneller verdampt en die dus uitdroogt. Sommige mensen met een droge huid hebben na het douchen een gewoon trekkerig gevoel. Wie pech heeft, heeft heel de winter een rode, schilferende en zelfs jeukende huid.
Hier zijn 5 tips om je huid te verzorgen tijdens de wintermaanden:

Switch je douchegel

In de zomer zweet je meer en dan is een gewone douchegel oké om je huid te reinigen. In de winter zweet je veel minder en is je huid ook droger. Je vaste douchegel kan dan te agressief zijn. Gebruik voor de wintermaanden een mildere douchegel of stap over op een douchecrème of olie.

Was je niet te grondig

Droge plekken verschijnen vaak het eerst op de bovenarmen en onderbenen, plaatsen die stevig worden ingezeept maar eigenlijk op een gewone werkdag niet bezweet zijn. Sla, voor deze lichaamsdelen, de dagelijkse schrobbeurt gerust eens over. Was de meer bezwete regio’s met zeep en spoel de rest gewoon af met water.

Scrub

Je huid kan ook ruw en schilferig aanvoelen omdat er te veel dode huidcellen zijn opgestapeld. Heb je geregeld last van ruwe huid of zelfs rode bultjes, dan is 1 x per week zachtjes scrubben aan te raden.

Smeer

Een dooddoener natuurlijk, bodylotion smeren houdt je huid soepel en legt een beschermend laagje waardoor ze minder snel uitdroogt.
Lotions trekken meestal sneller in maar voeden de huid minder. Crèmes en balsems trekken trager in maar zijn rijker en voedender.

Drink!

Als je onvoldoende water drinkt, is je huid minder gehydrateerd. Het klinkt natuurlijk heel logisch maar het is ook bewezen door enkele Franse onderzoekers: De hydratatie in de huid van de testpersonen ging daadwerkelijk omhoog als ze extra water dronken.

Bevochtig je huis

Verwarmingssystemen verminderen het vochtgehalte in de lucht bij je thuis. Hierdoor kan je huid nog droger worden. ‘s Nachts een kommetje water op de verwarming zetten is een gemakkelijke manier om de lucht wat te bevochtigen.